FOMO فومو چیست؟ و چرا نسل Z بهش در قرن ۲۱ مبتلا میشه؟

2
250
FOMO فومو چیست؟
FOMO فومو چیست؟

 

فرض کن داری با گوشیت تو اینترنت می‌چرخی و یهو یه عالمه عکس و استوری از دوستات می‌بینی که توی یه مهمونی خیلی باحال شرکت کردن. یا مثلاً یه چالش جدید و خفن تو تیک‌تاک می‌بینی که همه دارن انجامش می‌دن. یه حس بد بهت دست می‌ده، انگار داری یه چیز خیلی مهم رو از دست می‌دی.

نسل زد (به انگلیسی: Generation Z) که به طور خلاصه Gen Z و به زبان عامیانه به عنوان زومرها هم شناخته می‌شوند، گروه جمعیتی جانشین نسل وای و قبل از نسل آلفا است.

This is the feeling of “Fear of Missing Out” or FOMO. It’s that anxious, uneasy feeling you get when you think other people are having a good time without you.

ترس از جا ماندن (FOMO) از دیدگاه یک نسل زِدی
ترس از جا ماندن (FOMO) از دیدگاه یک نسل زِدی

این همون ترس از جا ماندن یا FOMO هستش. یه حس اضطراب و نگرانی که وقتی فکر می‌کنی بقیه دارن یه عالمه کارای باحال و هیجان‌انگیز انجام می‌دن که تو ازشون بی‌خبری بهت دست می‌ده.

رشد شبکه‌های اجتماعی: اینستاگرام، تیک‌تاک و اسنپ‌چت پنجره‌ای به سوی زندگی‌های ظاهراً بی‌نقص دیگران هستند. دیدن سفرهای لوکس، مهمانی‌های مجلل و دستاوردهای چشمگیر دیگران می‌تواند به راحتی حس FOMO را در ما برانگیزد.

FOMO توی نسل ما خیلی رایجه، چون ما مدام با یه عالمه اطلاعات و محتوای مختلف از زندگی بقیه از طریق شبکه‌های اجتماعی بمباران می‌شیم. یه جوری شده که انگار باید همیشه “تو حال” باشیم و هیچ چیز رو از دست ندیم.

فهمیدیم که FOMO مخفف “ترس از جا موندن” هست. یه جور حس ناخوشاینده که وقتی فکر می‌کنی بقیه دارن خوش می‌گذرونن و تو از یه چیزی جا موندی بهت دست میده. این حس به خاطر شبکه‌های اجتماعی زیاد شده. مدام عکس و فیلم از سفرها، مهمونی‌ها و خوشگذرونی‌های بقیه می‌بینیم و یه جورایی حس می‌کنیم از همه چی عقب افتادیم.

از طرفی، مغزمون هم دوست داره مدام خودمون رو با بقیه مقایسه کنه. وقتی زندگی بقیه رو تو اینستاگرام می‌بینیم و با زندگی خودمون مقایسه می‌کنیم، ممکنه حس بدی پیدا کنیم و بیشتر به FOMO مبتلا بشیم.

حالا یه چیزایی که باید در مورد FOMO بدونی:همیشه واقعی نیست، چیزایی که تو شبکه‌های اجتماعی می‌بینی همیشه یه تصویر کامل و واقعی از زندگی بقیه نیست. مردم معمولاً فقط بهترین لحظات زندگیشون رو به اشتراک می‌ذارن، و سختی‌ها و مشکلاتشون رو نشون نمی‌دن.

فومو چیست؟
“ترس از جا ماندن” یا FOMO

نشونه‌های FOMO چی هستن؟

چک کردن مداوم گوشی: نگرانی از اینکه مبادا چیزی را از دست بدهیم، ما را به چک کردن مداوم گوشی و شبکه‌های اجتماعی وادار می‌کند.

اضطراب و افسردگی: FOMO می‌تواند منجر به اضطراب، افسردگی و احساس پوچی شود.

رفتارهای impulsivo: برای رهایی از حس FOMO، ممکن است به سمت رفتارهای impulsivo مثل خرید impulsivo، پرخوری یا مصرف مواد مخدر سوق پیدا کنیم.

مشکلات تمرکز: نگرانی‌های مداوم ناشی از FOMO می‌تواند تمرکز و قدرت یادگیری ما را تحت تاثیر قرار دهد.

مضرر می‌تونه باشه: FOMO می‌تونه باعث اضطراب، افسردگی، کمبود عزت نفس و حتی مشکلات مالی بشه.

چطوری می‌تونیم FOMO رو شکست بدیم؟

کمتر تو شبکه‌های اجتماعی می‌چرخیم. استفاده از شبکه‌های اجتماعی رو محدود کن. اولین قدم برای مقابله با FOMO، کاهش زمان صرف شده در شبکه‌های اجتماعی است.

به جای زندگی بقیه، رو زندگی خودمون و چیزایی که  داریم تمرکز می‌کنیم.  به جای اینکه مدام به بقیه نگاه کنی، به دنبال علایق و اهداف خودت باش. به جای غرق شدن در زندگی‌های مجازی دیگران، بر روی لحظات حال و تجربیات خودمان تمرکز کنیم.

یاد می‌گیریم که از داشته‌هامون قدرشناسی کنیم. روی چیزای مثبت زندگی خودت تمرکز کن تا کمتر به دنبال چیزهایی باشیم که دیگران دارند.

مقایسه با خودمان: خودمون رو با بقیه مقایسه نمی‌کنیم و فقط به پیشرفت خودمون فکر می‌کنیم.

ارتباط با افراد مثبت: با آدم‌هایی وقت می‌گذرونیم که حال خوبی بهمون میدن. با دوستات و خانواده‌ات وقت بگذرون.

نتیجه گیری درباره فومو:

مهم نیست بقیه چی‌کار می‌کنن یا چه زندگی‌ای دارن.

هر کس یه مسیر خاص تو زندگی داره و ما باید رو اهداف و رویاهای خودمون تمرکز کنیم.

FOMO یه حس طبیعیه که می‌تونه رو سلامت روانمون تاثیر بذاره، اما با راهکارهای درست می‌تونیم کنترلش کنیم و از زندگی لذت بیشتری ببریم.

 

2 نظرات

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید